2021-07-29 13:29:53• hírek • Közlemény

Nagybányai Magyar Napok – 16. alkalommal kerül megszervezésre a Főtér Fesztivál

illusztráció - idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a nagybányai Főtér Fesztivál
illusztráció - idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a nagybányai Főtér Fesztivál

Idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a nagybányai Főtér Fesztivál. A szervezést egy lelkes és fiatal csapat vette át, akik már hónapok óta időt és energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy színes és tartalmas programokkal gazdagítsák a nagybányai magyar közösség életét szeptember 13–19. között.

„A világjárvány okozta nehézségeket sajnos még nem tudhatjuk teljesen magunk mögött, a Fesztivál helyszíne ezért idén is a Cinterem lesz. Eseményünk az éppen hatályban lévő járványügyi korlátozások betartásával kerül megrendezésre” – írják a szervezők.

A Fesztivál programkínálatáról az alábbiakban olvashatnak:

Szeptemberben Nagybányára látogat a Helikon folyóirat szerkesztősége, lesz slam-poetry a NEST szervezésében, képzőművészeti kiállítások, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetés a kortárs magyar irodalom neves alkotóival, jelen lesz Fábián Janka, Demény Péter, Nyáry Krisztián. A nagybányai művésztelep 125 éves fennállásának alkalmából egy ünnepélyes könyvbemutatóra kerül sor.

A gyerekeket és fiatalokat is színes programokkal várják, jön a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház, fellép a Fonogram-díjas Veronaki együttes. A diákok a már hagyománnyá vált Diáknapok és Nekem5nyolc vetélkedősorozaton ügyeskedhetnek. Továbbá lesz bicikliverseny, aszfaltrajz, bábkészítés és még sok más.

Az esemény vendégei lesznek továbbá olyan magyarországi előadók is mint a Haraszti Ádám Projekt, az Aurevoir együttes, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Carson Coma, illetve a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company zenéjétől is dübörögni fog idén a Főtér Fesztivál színpada.

A fesztivál teljes ideje alatt a már megszokott állandó programok várják a résztvevőket: kézműves vásár, könyvvásár, míves sátor.

A fesztivál előtti hétvégén egy új esemény, a Berkeszi Piknik várja a kedves érdeklődőket. A szervezőcsapat örömmel csatlakozik partnerként ennek megvalósításához.

„Kövessetek minket Facebookon, Instagramon és Youtube-on. Találkozunk szeptember 13. és 19. között Nagybányán.” – írják a szervezők.
 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: